Website OVLNL.nl Home

Uitnodiging DIGI BUIT - 24 september Utrecht

Graag nodig ik je uit om deel te nemen aan de werksessie DIGI BUIT tijdens het VNG PI-event vanwege je kennis, ervaring en enthousiasme op het onderwerp Smart Society.

Waarom deze werksessie DIGI BUIT

We ontkomen er niet aan dat de digitale technologie ook in de openbare ruimte oprukt, of zelfs noodzakelijk wordt om maatschappelijke wensen en problemen het hoofd te bieden. Deze ontwikkeling is in veel gemeenten volop gaande. Honderden pilots en proefprojecten zijn gedaan. Daar is van geleerd. Nu staan we aan de vooravond van grootschaligere projecten die weer hun eigen uitdagingen kennen. Opschalen gaat gepaard met vraagstukken over aanbesteden, privacy, raadsvragen, beleid, grotere budgetten, etc. De meer universele vraagstukken waar elke gemeente tegenaan loopt.

Wat is nodig als de smart society zich grootschalig in Nederland ontwikkeld?
Deze vraag staat centraal in deze werksessie met als werknaam DIGI BUIT. We kijken daarbij specifiek naar de digitalisering van de openbare buitenruimte, een ruimte waarvoor inwoners geen opt-out hebben. VNG en BZK hebben de handen ineen geslagen en onderzoeken of een overkoepelend programma kan helpen voor de lokale digitale ontwikkelingen. Deze werksessies zijn input voor dat onderzoek.

Wat we gaan doen: het werkprogramma

Na de introductie over het doel van de sessie door Dirk van Brederode (VNG Realisatie) bestaat het programma uit vier blokken:

  1. Delen van meningen: wat is er zo lastig aan het digitaliseren van de openbare buitenruimte? Ophalen van belemmeringen.
  2. Inzicht in de noodzaak van een bovenstedelijke uitvoeringsagenda.
  3. Brainstorm naar gemeenschappelijke onderwerpen/use cases/problemen voor gemeenten bij de digitalisering van de openbare buitenruimte.
  4. Mogelijke organisatievorm en voor- en nadelen van overkoepelende coördinatie.

PI event en werksessie DIGI BUIT

Datum                 24 september 2019

PI event*             9:00- 16:00 uur inclusief lunch

Tijd werksessie   10:00 – 14:00 uur

Locatie                Catharijnesingel 55 Utrecht, op loopafstand van CS Utrecht

Aanmelden         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (reply op deze mail)

*De werksessie is onderdeel van het PI event (hier meer info) dat start om 9:00 uur en eindigt om 16:00 uur).

Waarom deelnemen?

De uitkomsten worden gebruikt voor het opstellen van een plan van aanpak dat gepresenteerd zal worden aan het betreffende ministerie. Door uw deelname heeft u invloed op de vervolgstappen en het uitvoeringsprogramma voor de ontwikkeling van de digitale openbare buitenruimte.