Website OVLNL.nl Home

Heb jij een vraagstuk waar je studenten voor zou kunnen inzetten? (vóór 01/09/2019)

logo hku de kunst vanDe Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) biedt studenten een minor Creative Design.

https://www.hku.nl/Opleidingen/Minoren/CreativeDesignSmartCityVOL.htm

In de minor Creative Design: Smart City komen studenten vanuit hun eigen perspectief met voorstellen om gelukkig te kunnen wonen in onze toekomstige steden.

Onderwerp is de 'slimme' stad, met vertakkingen op sociaal, economisch of fysiek vlak. Studenten uit allerlei mogelijke sectoren werken samen aan een opdracht: bijvoorbeeld techniek, veiligheid, economie, food, psychologie, social work, communicatie, ICT, kunst, design en game design. Ook kom je studenten tegen uit de minor Creative Design: Future Health. Creatief ontwerp is het vertrekpunt.

In de minor zitten zowel studenten van HKU als daarbuiten.

Er zitten studenten tussen van TU Delft, HvA, st Joost, Han en HKU en van richtingen zoals advertising, bouwkunde, games & interactie en kunst & economie.Het zijn allemaal 3de en 4e jaars studenten.

Met elkaar ontwerpen en testen de studenten een elegante kleine oplossing voor een actueel vraagstuk in de stad. Daaraan vooraf gaat het opstellen van de probleemdefinitie. Het vraagstuk kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe manieren van live of digitale interactie tussen gemeente en bewoners, vrijetijdsbesteding, fiets parkeren, burgerparticipatie, toerisme, voedselverspilling, nieuwe manieren om werk te organiseren of de inrichting van publieke ruimtes.

 Veel actuele onderwerpen zijn vaak complex en bieden nieuwe uitdagingen. Om hiermee om te kunnen gaan, zijn nieuwe werkwijzen nodig. Innovatie ontstaat op het grensvlak van disciplines en methoden. In deze minor worden ook werkwijzen toegepast die komen uit Arts, Science & Technology.

De onderwerpen worden deels toegelicht door experts van buiten, maar de studenten kunnen ook zelf een probleem definiëren en aanpakken als zij kunnen onderbouwen dat mensen het als een probleem ervaren.

Heeft jouw organisatie een vraagstuk ?

Zou je als “opdrachtgever “ jouw vraagstuk in willen inbrengen bij de minor Smart City/Future health die in september van start gaat?

Breng je voorstel voor een vraagstuk dan in vóór 1 september met een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Niet alleen gemeenten en overheden worden gevraagd. Ook als adviesbureau of installateur ben je zeer welkom om een vraagstuk in te brengen.

Op dinsdag 17 september worden de vraagstukken aan de studenten gepresenteerd. De studenten kiezen zelf met welk vraagstuk ze aan de slag willen gaan.

Tijd en locatie worden nader bekend gemaakt.

OVLNL zal als er een vraagstuk met betrekking tot openbare verlichting gekozen wordt partner zijn en bij diverse publieke bijeenkomsten en in de media zichtbaarheid geven aan het project en de opdrachtgever.