Website OVLNL.nl Home

Oproep: Impact analyse 5G op lichtmast

8 oktober 2019
Oproep: Impact analyse 5G op lichtmast

Voor de impact van het plaatsen van 5G antennes in of aan lichtmasten willen we als OVLNL een impact analyse uitvoeren. Deze impact analyse moet antwoord geven op alle vraagstukken in relatie tot plaatsing, beheer en onderhoud van antennes in of aan de lichtmast. Zowel technisch, financieel, juridisch, organisatorisch als op voorlichting en gezondheid.

Aan de orde komen onderwerpen als een landelijk tarief voor de verhuur van het opstelpunt, tariefdifferentiatie naar locatie, delen van faciliteiten, beheersysteem aanpassing, verantwoordelijkheden en verdeling daarvan, vergunningen, voorlichting, energie en datakabel aansluiting, veiligheid, gezondheid etc.

Wie werkt mee aan het opstellen van de te beantwoorden vragen en het beantwoorden daarvan? We willen de impact analyse in oktober uitvoeren en zo snel mogelijk daarna publiceren.
De eerste twee bijeenkomsten zijn gepland op:
- woensdag 16-10 van 9:30-12:00 uur in het Stadskantoor gemeente Utrecht
- vrijdag 25-10 van 9:30-12:00 uur in Breda, locatie nader te bepalen.

In deze eerste twee sessies gaan we de onderwerpen en de stakeholders bepalen. Als je niet op beide datums kunt dan kun je je nog steeds aanmelden. Je inbreng is zeer welkom. Ook mag je een collega meenemen of vragen zich aan te melden.

Aanmelden kan met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.