Website OVLNL.nl Home

IGOV Kenniscafé - OVL Ontwerpvoorschriften 9 februari 2017

De Europese norm voor openbare verlichting is omgezet naar een Nederlandse Praktijk Richtlijn(NPR 13201:2016) en nu van toepassing. Deze richtlijn beschrijft welke verlichtingskwaliteitbenodigd is. Als besloten wordt om openbare verlichting toe te passen is het uitgangspunt dat hieraan voldaan wordt.

In dit IGOV Kenniscafé gaan we in op de wijzigingen ten opzichte van de vervallen ROVL2011.En met name de wijzigingen die in de praktijk veelal een effect op de installatie hebben. Te denkenis aan bijvoorbeeld aangepaste lichtmastafstanden, lichtpunthoogte, armatuurtype, geïnstalleerdvermogen, optredende verblinding en comfort, duurzaamheid en energiebesparing.

Zowel de knelpunten als oplossingsrichtingen komen aan de orde. En aan de hand van praktijkcasussen gaan we in gesprek met elkaar.

Wat doen we met de informatie uit dit Kenniscafé?
Dit IGOV Kenniscafé is zoals vaker bedoeld om de praktijk te verkennen en basis te leggen voorpublicaties van IGOV/OVLNL. Met jouw inbreng gaan deskundigen aan de slag met eenpraktijkdocument onder de werknaam: “OVL ontwerpvoorschriften en Uitvoeringsvoorwaarden”

Dit praktijk document moet uiteindelijk als contractstuk enof beleidsuitgangspunt voor openbareverlichting ontwerpen en installaties gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld bij voorschriften voorprojectontwikkelaars, opdrachten of een gemeentelijk handboek Openbare Ruimte.

Deze bijeenkomst is kosteloos toegankelijk voor IGOV en IGOV Innovatie Platform leden. Nietleden betalen een bedrag van € 150,00 excl. btw. Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst ontvangt unog een nader uitgewerkt programma en de locatie..

(voorafgaand aan dit Kenniscafé is er voor igov overheid leden de IGOV landelijk vergadering)

Aanmelden via: http://ovlnl.nl/igov-kenniscafe-ovl-ontwerpvoorschriften-9-februari-2017

Voor vragen of opmerkingen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze tekst kunt u ook als pdf-bestand donwloaden: pdfigov-kenniscafe-ontwerprichtlijnen-ovl-9-februari-2017.pdf